Yoga

Yoga lessen

Studio MK biedt in haar studio én op locatie bij bedrijven yoga lessen welke zorgvuldig zijn opgebouwd, met veel aandacht voor houdingen, concentratie, de Asana’s (yoga houdingen) ademhalingstechnieken (pranayama’s), meditatie & volledige ontspanning (savasana). Onze lessen zijn creatief, met verrassende elementen, en gericht op het opnieuw in balans komen van lichaam en geest.

Yoga 

Yoga is een reis naar innerlijke bewustwording, evenwicht en balans. Het is een methode die je leert de geest tot rust te brengen en de gezondheid te bevorderen, waardoor je beter in balans komt met jezelf en de omgeving.

De Yoga houdingen, of Asanas, en rekoefeningen trainen elk deel van het lichaam en hebben een positieve uitwerking op de klieren, zenuwen en andere inwendige organen. Door het loslaten van fysieke en mentale spanningen komen er enorme hoeveelheden energie vrij.

De Yoga ademhalingsoefeningen, of Pranayma, revitaliseren het lichaam, helpen je bij het vinden van innerlijke rust en heeft een kalmerende en verfrissende uitwerking. Het doel van de yogi is niet een perfecte uitvoering van de houdingen, maar de mogelijkheden en grenzen van het eigen lichaam te leren kennen, hanteren en beheersen.

Het beoefenen van yoga heeft veel positieve effecten:

  • Lichaam wordt soepeler
  • Spijsvertering wordt bevorderd
  • Ademhaling wordt verbeterd
  • Geeft lichamelijke en geestelijke ontspanning
  • Men wordt alerter, helderder en energieker
  • Geeft zelfinzicht, zelfacceptatie en daardoor zelfvertrouwen