Yoga stijlen

Hatha Yoga

met Manja Kolkwijk

Hatha Yoga  bestaat uit houdingen en oefeningen waarbij alle spieren in het lichaam gebruikt worden. De oefeningen zijn er op gericht je bewust te maken van de spanning in het lichaam. Spanning maakt de spieren kort en stijf, waardoor je belemmerd wordt bij het maken van bewegingen. Ook wordt daardoor de doorbloeding in spieren en organen minder. Uiteindelijk zorgt het voor allerlei klachten: nek-, schouder- en rugklachten, concentratie- en ademhalingsproblemen.

Hatha Flow Yoga

met Manja Kolkwijk

Hatha Flow yoga is een versterkende en ontspannende vorm van yoga. De houdingen uit de Hatha yoga volgen elkaar op in een flow met veel aandacht voor de adem. In deze les worden intensieve houdingen afgewisseld met ontspanning. in de yoga is de adem verbonden met het stromen van levensenergie (prana).

YOGA NIDRA

met Mary Hjort

Yoga Nidra, een eeuwenoude manier van yoga beoefening, laat je op een unieke en uitzonderlijk prettige manier vrede, balans en rust in jezelf ervaren. De yoga Nidra ervaring heeft invloed op je zelfbewustzijn, geeft je een dieper inzicht en een nieuwe kijk op de wereld om je heen. Hierdoor ben je beter in staat om te gaan met de uitdagingen die je in je dagelijks leven tegenkomt.

Yoga Nidra kost je geen moeite en het is heel prettig om te ondergaan. Ervaar een diepe ontspanning, een omvattend gevoel van eigenwaarde en de mogelijkheden die je dit brengt.

De Yoga Nidra zal in het Engels worden gegeven.

VINYASA YOGA


met Jacinta Aalsma

Vinyasa Yoga is een creatieve, dynamische en intensieve vorm van yoga met veel fysieke uitdagingen. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: je kunt het beste voor je zien als coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence (volgorde). 

Deze vorm van Yoga wordt afgeraden voor mensen met blessures.

PRANA YOGA

met Mary Hjort

In this practice, we EXPLORE PRANA!    Using simple yoga techniques such as  Hatha Yoga asanas, pranayama, energy extensions and intention we learn a lot about ourselves, our inner world, and this thing called Prana.

Simple and yet profound, this yoga style fully engages the body while allowing the deeper release of struggle and tension in the mind.   An early morning practice lets you to move out into the rest of your day energized, yet calm and deeply relaxed, in balance and better able to comfortably navigate life as it unfolds.

Why not join me in weekly class starting 5 February?  Come!

Set aside some time to explore and experience your inner world, to dig down deeply and reconnect with your own inner wisdom?  Come!

It will be my honour to practice yoga with you.