Stoelmassage

De stoelmassage is bij uitstek geschikt voor uitvoering op locatie. De behandeling is gebaseerd op oude oosterse acupressuurtechniek ofwel drukpunt techniek en wordt zittend uitgevoerd. Door een verkeerde werkhouding, stress en drukke werkzaamheden ontstaat meer spanning in de spieren. De doorbloeding verslechtert en er ontstaat een ophoping van afvalstoffen. Dit kan pijn veroorzaken en daardoor vermindert de concentratie en verslechterd de prestatie.

Studio MK voert reeds jarenlang professionele stoelmassages bij bedrijven op locatie uit. Het positieve resultaat van een stoelmassage uit zich in een verbetering van de bloedsomloop, ontspanning, een verhoogde concentratie en verbetering van de prestatie. De massage heeft een anti-stress uitwerking, reduceert stijfheid in de spieren en voorkomt diverse aandoeningen zoals RSI.
Het voordeel van een stoelmassage is tevens dat het op de werkplek kan worden uitgevoerd op een afgesproken tijdstip en de kleding kan worden aangehouden.

ZIEKTEVERZUIM PREVENTIE

Als onderdeel van een goed arbobeleid biedt stoelmassage verlichting bij klachten als gevolg van RSI. Tevens heeft stoelmassage een preventieve werking. Een regelmatig stoelmassage gaat ziekteverzuim en RSI tegen. Stoelmassage ontspant en verlaagt het stress gevoel, geeft energie en komt de productiviteit ten goede. Stoelmassage op de werkplek leidt tot een positieve en duurzame resultaten, die een bijdrage aan het welzijn van de medewerker en hierdoor tevens aan het succes van de organisatie.

FISCAAL VOORDEEL

De belastingdienst erkent stoelmassage als een methode om ziekteverzuim tegen te gaan. Dat heeft als voordeel voor u als werkgever dat de kosten om een stoelmasseur in te huren volledig aftrekbaar zijn. De voorwaarden hiervoor zijn dat de stoelmassage is opgenomen in het Arbo-plan van uw onderneming, de massage op de werkplek en tijdens kantooruren wordt uitgevoerd, en de werknemer geen eigen bijdrage hoeft te betalen.

Kijk voor meer informatie: http://www.belastingdienst.nl/bibliotheek/handboeken/html/boeken/HL/thema_s-gerichte_vrijstellingen_nihilwaarderingen_en_normbedragen.html