Nieuwsbrief april 2019

Geniet jij ook zo van de zon die zich vaker en intenser laat zien? We zijn allemaal weer buiten en daardoor meer in verbinding met elkaar en de natuur.
Tevens geven de langere dagen ons meer energie en licht om er op uit te gaan en naar Studio MK te komen. Onze yoga nidra docente Mary is terug uit India en deelt hieronder haar ervaringen met ons over haar bijzondere tijd in Rishikesh. Mary geeft twee keer per week een yoga nidra les die zeer de moeite waard is om aan deel te nemen. Yoga nidra wordt dikwijls vertaald als yoga slaap en gezien als een diepe ontspanning. Yoga nidra is echter veel meer dan dat! Mary geeft een prachtige beschrijving over yoga nidra in deze nieuwsbrief. Meer zon betekent als vanzelf dat de zomer niet meer lang op zich laat wachten. Nog inspiratie nodig voor een (yoga)vakantie? Manja’s tweede thuis is te vinden in Bali, met een overvloedig aanbod van yogastudio’s en docenten. Op de foto zie je Manja afgebeeld met haar Balinese yogadocent. Tot slot, zoals eerder vermeld start er een nieuwe yogales met Jacinta!

 

 

 

 

 

 

 


Impressies uit Rishikesh, door Mary Anila Hjort

Onlangs had ik het grote geluk om naar Rishikesh, India te reizen. Toen ik terugkwam, vroeg Manja of ik iets over mijn reis wilde delen in onze nieuwsbrief. Ik vertelde haar dat ik dat zou doen, en vroeg me meteen af ​​”wat zal ik zeggen?”. De ervaring was zo rijk en gebeurt op zoveel niveaus dat het moeilijk is om er een te kiezen om over te praten. Maar hier gaat …

Je weet misschien niet, dus ik zal je vertellen, dat Rishikesh een zeer heilige plaats is. Rishikesh ligt aan de voet van de Himalaya, waar de Ganges voor het eerst uit de bergen stroomt. Duizenden jaren lang hebben wijzen en heiligen, yogi’s en genezers in die uitlopers gewoond. En eenmaal per jaar, gedurende duizenden jaren, kwamen deze ‘rishis’ zoals ze werden genoemd, de bergen af ​​en deelden hun kennis en wijsheid met de mensen. Genezingen vonden plaats en spirituele oefening werd gedaan om die heilige tijd te herdenken.

In deze moderne tijd, in deze tijd van het jaar, komen de rishi’s nog steeds. Yogi’s en yogini’s, genezers, wijzen, wijzen en zoekers komen nog steeds naar Rishikesh aan de voet van de Himalaya aan de monding van de Ganges om gemeenschap te delen, te leren en te genezen. Maar nu komen ze van over de hele wereld! Het International Yoga Festival dient als een voertuig voor al deze activiteiten.

Als onderdeel van het festival hebben ashrams in het gebied programma’s beschikbaar gesteld door de bezoekende leraren enz. … en veel mensen gaan daar op dit moment naar spirituele retraite. Dit jaar was ik zo’n persoon.

Ik ben nog steeds verbaasd om er zelfs maar over na te denken. Er waren zoveel mensen! En ik was een van hen! Ik was een met hen! Ondanks de aantallen was de energie van respect en gemeenschap er en harten waren wijd open. Glimlacht overal. Het was zo’n zegen om daar te zijn om dit allemaal te ervaren … en een nog grotere zegen om mijn energie aan al die anderen toe te voegen.

Tijdens de openingsceremonie hebben we yogi’s, goeroes en zelfs regeringsfiguren mogen zien en zien kijken terwijl ze spraken over hun droom voor yoga en voor de wereld. Het was een visie waarin Yoga het antwoord is. Ze zeiden dit steeds weer opnieuw. Yoga is het antwoord op elk probleem dat in deze wereld bestaat. En natuurlijk hadden ze het over Ashtanga Yoga.

En als je erover nadenkt, is het waar. De persoonlijke beoefening van Yoga waar Patanjali over schreef in de Yoga Sutra’s heeft een holistische benadering van elk aspect van leven en Zijn. Hij noemde deze praktijk Ashtanga Yoga. En zoals je waarschijnlijk weet, heeft deze benadering van lichaam, geest en geest van leven en Zijn, wanneer beoefend, een tastbare invloed op de wereld rondom de persoon die de oefening doet.

Ashtanga Yoga als oefening neemt een proactieve benadering van het leven en spirituele groei aan. Dit jaar namen ze dat een beetje verder en deden een oproep tot actie. Dit jaar lag de focus op yoga en politieke actie. Ze noemden harten nu gericht op persoonlijke oefening om die focus te verruimen en open te stellen voor de wereld als geheel. Yoga-wetenschap en idealen kunnen inderdaad een zeer positieve impact hebben op zaken als ecologie, maatschappelijk welzijn, mensenrechten, wetgeving, eenvoudig dagelijks leven en menselijke interacties. Dit heeft me echt geraakt.

Dus ik deel deze oproep tot actie met jou. Ik herinner je eraan dat je deel uitmaakt van een Global Yoga Community en dat je ook een van miljoenen mensen bent die allemaal hetzelfde willen. In je persoonlijke yogabeoefening doe je mee met al deze mensen. En omdat we elk delen van het leven hebben waar we geïnteresseerd en betrokken zijn, kunnen we elk onze yogabeoefening van de mat nemen en de wereld in. En we kunnen dit allemaal elke dag op eenvoudige manieren doen, van waar we zijn …. Het is gewoon een kwestie van bewust worden en bewust zijn van onze impact op anderen.

Moge alle wezens vrede hebben. Namaste.


Nieuw licht op Yoga Nidra

Veel mensen beschouwen Yoga Nidra als een leuke manier om te ontspannen, en je kunt inderdaad diep ontspannen als je Yoga Nidra ontvangt. Anderen geloven dat het iets nieuws is, de nieuwste “buzz” van yoga, terwijl het eigenlijk een heel oude en gerespecteerde yogabeoefening is. Weinig mensen realiseren zich de kracht van Yoga Nidra of dat het eigenlijk een Ashtanga Yoga-oefening is, net zoals Hatha Yoga, Vinyasa of Bikram, om er maar een paar te noemen, yogalessen zijn. En heel, heel weinig mensen komen tot een diepgaand begrip en directe ervaring van de transformatieve kracht van de beoefening van Yoga Nidra in zijn klassieke vorm.

Een van de grootste denkers van onze tijd, Albert Einstein, zou hebben gezegd: “De geest die het probleem heeft gecreëerd zal niet de geest zijn die het probleem oplost”. Neem even de tijd om je te laten inleven. Stel je voor dat Einstein voor zijn schoolbord werkte en dat bord ‘zag’, bedekt met cijfers, letters en symbolen en heel veel meer leek op een grote, verwarde puinhoop. En besef dat zijn schoolbord zijn gedachten weerspiegelde. Geen wonder dat hij zei dat hij een nieuwe geest nodig had om het probleem daar op zijn schoolbord op te lossen! Hij herkende dat zijn probleem zijn geest was.

En nu, overweeg je eigen “schoolbord”, je eigen geest. Lijkt het vaak op het schoolbord van Einstein? En, kun je zien dat een geest vol stress, spanning, verwarring of woede geen geest is waar problemen kunnen worden opgelost? Is het jouw behoefte om mensen, plaatsen en de uitdagingen die je tegenkomt in het leven op te lossen, te beheren en te beheersen, waardoor je echt wordt beroofd van je vermogen om van het leven te genieten?
Ben je gek van je eigen geest? Maakt je geest je echt ziek?

Hier is een eenvoudige verklaring: om een ​​probleem op te lossen, moet er een verschuiving in bewustzijn zijn.
Yoga Nidra creëert de kwaliteit van de geest waarin problemen kunnen worden opgelost, opgelost en opgelost.

Er is een manier om je geest bij te scholen. Er is een manier om te leren hoe je beter kunt navigeren in levensuitdagingen die niet gebaseerd is op de noodzaak om de controle te hebben. Yoga Nidra biedt, als een oefening, een middel, een effectieve vaardigheden, waarmee je je geest tot rust kunt brengen en met meer helderheid en gemak door het leven kunt gaan. In de klas leren we over en oefenen we met het gebruik van deze vaardigheden. En als we sterker en sterker worden in ons vermogen om de afleidingen van de geest te beheersen, maken onze geesten ons niet langer gek. Ondertussen hebben onze lichamen de voordelen van Prana ontvangen die functioneren zoals de Natuur het bedoeld heeft. We ervaren diepe genezing. Dit is wat we doen in onze Yoga Nidra-lessen.

Je kunt op woensdagochtend om 9.30 uur of op vrijdagavond om 19.00 uur deelnemen aan de les. Ik zou je graag daar zien!

Dit is wat de studenten van Studio MK Yoga Nidra zeggen:
“Yoga Nidra geeft je de mogelijkheid om zowel je lichaam als geest te ontspannen en de chaos van elke dag te overwinnen. De perfecte manier om te leren hoe je kalm kunt blijven in alles wat er om je heen gebeurt in het dagelijks leven. Het werkt voor mij, elke keer! ”
Sandra

” Sinds het begin van Studio MK ben ik lid. De yoga- en pilateslessen bleken de ideale combinatie voor mijn lichaam. De perfecte balans tussen lichaam en geest die ik heb opgedaan sinds Mary’s yoga nidra-lessen. Ik voel me meer op mijn gemak, ik luister beter voor mezelf en mijn lichaam, ik voel mijn omgeving nu beter, waardoor ik kan groeien als moeder, partner en op het werk in de beste versie van mij. ”
Sabrina

” Ik had al enige ervaring met mindfulness- en ontspanningsoefeningen, maar Yoga Nidra is veel meer dan dat. Voor mij is het een rustpunt … ik leer dichter bij mezelf te komen … bewustzijn. Yoga nidra helpt me met de dingen die ik tegenkom in het dagelijks leven … meer vanuit een observerende rol en minder vanuit weerstand.
Mieke

“Deze yogavorm lijkt misschien saai, maar dat is het absoluut niet. In de les reflecteren we op verschillende onderwerpen waardoor ik situaties, mezelf of anderen anders kan zien. Ik kan mezelf meer ontspannen. Ook voel ik dat ik beter weet wat echt belangrijk voor me is en waar mijn focus ligt. Op deze manier gaat de Yoga Nidra-les door na de les. Na de les voel ik me energiek. Ik begin mijn weekend zo positief en vol energie. Ik vind het vreselijk leuk om deze les met Mary te volgen.”
Marielle


Nieuwe Les Vinyasa Yoga Les

Op dinsdag 7 mei start een nieuwe Vinyasa Yoga les met Jacinta!
Jacinta kijkt er naar uit om je mee te nemen in deze slow flow les van 17:45u – 18:45u.
Neem je yoga kleren mee naar werk en move, breathe, stretch & relax, zodat je weer fris thuis kan komen.
Deze les is geschikt voor zowel ervaren als onervaren yogis & yoginis.
Gedurende de les krijg je verschillende opties om de les aan te passen naar jouw behoeftes en mogelijkheden.

Tot dan!