Nieuwsbrief augustus 2019

Namaste Pilates & Yoga lovers! Genoten van je vakantie? Of nog een ontspannende of actieve vakantie in het voor uitzicht?
Manja & Ronald kijken erg uit naar hun komende vakantie op Bali!
Voor het eerst zal Studio MK open blijven tijdens Manja’s vakantie met een aangepast lesrooster. De details kun je verderop lezen.

Wel eens gehoord van systemisch werk of familieopstellingen? Heel interessant! Wineke & Harry Nijenhuis vertellen hierover meer in deze nieuwsbrief.

Daarnaast wordt er ook iets nieuws aangeboden binnen Studio MK: Chinese (Tuina) massage. Hier is ook meer over te lezen. Dus blijf aan de lijn.

Tot slot, nog een stukje yoga filosofie door Jacinta. Lezen jullie gezellig mee?

Aangepast Rooster
Dinsdag 27 augustus – zondag 22 september

De volgende lessen vervallen:

  • – Maandagochtend   9.30 – 10.30 Pilates
  • – Donderdagochtend 9.30 – 10.30 Pilates
  • – Donderdagavond  18.30 – 19.30 Pilates

De volgende lessen gaan wel door:

Maandagavond 18.30 – 19.30 Yoga
19.45 – 20.45 Pilates
Mary
Nienke
Dinsdagavond 17.45 – 18.45 Vinyasa
19.00 – 20.00 Pilates
20.15 – 21.15 Yoga
Jacinta
Jacinta
Mary
Woensdagochtend
Woensdagavond
Woensdagavond
  9.30 – 10.30 Yoga Nidra
19.00 – 20.00 Yoga
20.15 – 21.15 Yoga
Mary
Mary
Mary
Donderdagavond 19.45 – 20.45 Yoga Jacinta / Mary
Vrijdagochtend
Vrijdagavond
  9.30 – 10.30
19.00 – 20.00 Yoga Nidra
Jacinta
Mary
Zaterdagochtend 10.00 – 11.15 Vinyasa Jacinta

Prana Yoga
Mary’s lessen zijn in het Engels en haar yoga lessen zijn Prana Yoga lessen.
Mary: “An introduction to Prana Yoga also known as IAM YOGA, is another limb in the body of work brought to us by Yogi Amrit Desai. It is a classical form of Hatha Yoga which uses self-discovery as its essential focus. This practice is shifting from your head to your heart, from your mind to prana, from thinking to feeling, from doing to being, from outer to inner, from forcing to flowing, from making it happen to letting it happen.”

 

 

Contactgegevens
Jacinta 06 – 18848796
Mary 06 – 14187646
Nienke 06 – 50873782

 

 

Informatiebijeenkomst over systeem- en familieopstellingen

Ieder van ons hoort bij een familie, een heel leven lang. Dat is onverbrekelijk en niet opzegbaar. Het opgroeien en leven binnen een familiesysteem heeft grote invloed op ons. Daarnaast ben je tijdens je leven ook onderdeel van andere systemen, zoals op school, je werk, in het huidige gezin. Elk systeem kan gezond functioneren als aan de volgende basisprincipes wordt voldaan:
– er is een juiste ordening
– er is een balans tussen geven en nemen
– ieder heeft evenveel recht op een plek

Als één of meer van deze principes in de knel komen spreken we van “verstrikkingen”. Deze zijn ontstaan uit liefde, om het evenwicht te herstellen in het systeem. Ze hebben te maken met het willen oplossen van pijn. Soms ligt de oorsprong van overtuigingen en (psychische) problemen niet bij jezelf, maar bij gebeurtenissen in gezin of familie. Misschien al generaties geleden en steeds overgedragen. Onbewust draag je de last van een (ver) familielid mee. Familieopstellingen (ook wel Systemisch werk genoemd) is een methode om beter om te gaan met deze verstrikkingen. Ze brengt de onderlinge dynamieken in kaart. De verborgen belemmeringen binnen een systeem worden zichtbaar.

Opstellingen worden doorgaans in groepsverband gedaan. Een deelnemer stelt aan de hand van het eigen thema zijn of haar familie in de ruimte op. Overige deelnemers (kunnen) worden gevraagd als “representant” van familieleden.
Het proces dat hierna ontstaat zal een diepe ervaring brengen voor allen. De opstelling komt tot “leven” als een levend schilderij en de onderlinge verhoudingen en verstoringen worden zichtbaar en voelbaar. De begeleider en de representanten staan open voor dat wat zich wil ontvouwen (fenomenologie). In het eindbeeld van de opstelling is een ordening zichtbaar die op liefde is gebaseerd en die de deelnemer een opening biedt om helende stappen te zetten.

Op zaterdag 12 oktober 11.30 is er een informatiebijeenkomst in Studio MK. In een ongedwongen sfeer zal er naast het geven van informatie en beantwoorden van vragen ook een oefening kunnen worden gedaan. Hier zijn geen kosten aan verbonden en graag vooraf opgeven.

Tuina Massage

Door vakantie en ontspanning blijft ons lichaam en geest in balans en kunnen stress gerelateerde klachten verminderen of verdwijnen. Is je vakantie weer voorbij en minder tijd voor ontspanning? Tuina massage is hierop een antwoord. Deze massage vorm richt zich op het openen en stimuleren van de meridianen. Dat zijn, volgens de tradionele Chinese geneeskunst, de trajecten waar qi (de ‘levensenergie’) door wordt getransporteerd. De door acupressuur verkregen ontspanning is een middel tot algehele gezondheidsverbetering. Maar ook diverse veelvoorkomende kwaaltjes zijn uitstekend met acupressuur te verhelpen, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, de tennisarm en de ‘computerkwaal’ RSI. Wil je dit eens ervaren en kennismaken met Harry Nijenhuis, maak dan een afspraak.

 

 

Yoga Filosofie & Symboliek

Tot slot voor de lezers onder ons (en we gaan er van uit dat je dat bent) nu je bij het laatste stukje van de nieuwsbrief bent gekomen.
Zoals je weet omvat yoga naast de fysieke houdingen, ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanning, ook filosofie en oude geschriften (sutra’s) met wijsheden. Jacinta is nooit uitgeleerd en gelezen en schrijft regelmatig over een thema op haar blog. In het Engels, zodat ook haar yoga studenten in Nieuw-Zeeland het kunnen volgen. Op dit moment focust zij zich in haar lessen en op haar blog op de Shakti godinnen binnen de Indische mythologie. Shakti godinnen vertegenwoordigen & symboliseren de vrouwelijke energie die zowel mannen en vrouwen ervaren. Wil je op de hoogte blijven, dan kun je inschrijven om een melding te krijgen als er een nieuwe blog is geplaatst.

 

 

Trotse Partners
Ook dit seizoen zijn wij een trotse partner van
de kersverse promovendus RKC Waalwijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © | augustus 2019 | Studio MK | All rights reserved.

Ons mailing adres is:
contact@yogaenpilates.nl