Indische Pijat

 

Indische Pijat Massage

Pijat, of Pitjit, is een traditionele stevige Indonesische massagevorm. De massage wordt uitgevoerd met gevoel en een snelle opeenvolgende duim-over-duim techniek. Toch is de uitwerking juist  ontspannend en druk verlagend. Tijdens de Pijat kan er gebruik worden gemaakt van warme kompressen in combinatie met balsem of Cajuputi olie, een koperen munt (ceroh) of een guasha steen. De Indische Pijat kent verschillende technieken en onderdelen:

Gosok is het opwarmen van de huid door stevig wrijven en warmte kompressen. Hierdoor word de doorbloeding gestimuleerd. Op pijnlijke plekken kan balsem of cajeputi olie gebruikt worden wat prettig is voor de spieren.

Met bindweefselmassage rollen we als het ware de huid los. Een mogelijk kan gevoelige massage omdat er een prikkel  aan de huid wordt toegediend die het zenuw einde stimuleert. Pijn klachten kunnen hierdoor verminderen.

Jambak is het masseren van de hoofdhuid ter ontspanning of het verminderen van hoofdpijnklachten. Door de hoofdhuid te masseren, en op een zachte tot stevige manier het haar te bewegen, vermindert de spanning in het hoofd en bevordert het de doorbloeding van de hoofdhuid. Ook het gezicht en de oren worden gemasseerd wat door veel mensen als ontspannend wordt ervaren.

Ceroh is een schraap techniek. In Indonesië gebruikt men hiervoor een koper muntje, maar het kan ook met een Chinese Guasha steen. De Ceroh massafe kan op de rug en op het long gebied ingezet worden. Door de sterke doorbloeding kunnen er tijdelijke rode strepen ontstaan.

OORSPRONG

Het woord Pijat betekent in het Indonesisch ‘massage’. Pijat is in Indonesië  een onderdeel van het dagelijkse leven. Van oorsprong wordt de kunst van het ‘pitjitten’ van generatie op generatie overgeleverd. Al vanaf de oudheid wordt pijat binnen de gezinnen, families en sociale kringen toegepast. Het is daar innig verweven met de cultuur. Zelfs nu nog gaat de Indonesiër  het liefst naar de ‘Ibu Pijat’ of ‘Tukang Pijat’ (letterlijk: ‘massage-moeder’ resp. ‘massage-ambachtsman’), om een breed scala aan klachten te laten behandelen. Indonesië is een groot eilandenrijk met veel verschillende bevolkingsgroepen waardoor er een grote diversiteit aan pijat stijlen en een rijkdom aan technieken is ontstaan.

CUPPING THERAPIE

Cupping is een Chinese behandelswijze waarbij men glazen koppen vacuüm laat trekken op het lichaam. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid en de spieren bevorderd. Het wordt ingezet om de spanning van de spieren te verminderen. Boven op de spier wordt het bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor wordt het onderliggend (spier) gebied stevig door bloed, waardoor afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Door deze stimulatie van het bindweefsel verzacht de spierknoop waardoor deze uiteindelijk zal verdwijnen.

Cupping therapie kan ingezet worden tijdens iedere massage. Het is een aanwinst voor de massage behandeling.

Aan te bevelen bij:

-nekklachten

-hoofpijn

-migraine

– schouder als rugklachten

-spierklachten en knopen

 

MOXA THERAPIE (BRANDEND KRUID)

Moxa is een onderdeel van oudsher. Van de Chinese traditionele geneeskunde (T.C.G.). Moxa is het branden van een gedroogd kruid dat in de vorm van een staafje is gerold.

Door een Moxa behandeling kunnen blokkades doorbrokken worden, en lichaam functies weer tot leven komen. Ook is het zeer effectief bij vochtige en koude weersomstandigheden.

De moxa stick wordt vaak vlak boven de huid gebrand. Zo komt er veel hitte in een gecentreerde vorm vrij. Het werkt zowel verwarmend, stimulerend en verzachtend. De stick geeft ook veel verlichting bij pijnlijke en stevige spieren, hierdoor zal de doorbloeding worden bevorderd.

-Aan te bevelen bij chronische pijnen.

-Slapeloosheid

-gebrek aan lichamelijke energie

-hoofdpijn klachten

 

FACELIFT MASSAGE

Een facelift massage vertraagt het verouderingsproces. De facelift technieken hebben hun oorsprong in de Indonesische cultuur. Door de drukpunten in het gezicht te behandelen en het geven van een verstevigende gezicht massage zal je merken dat je jonger en stralender uit gaat zien. De technieken die we gebruiken is om de huid te verjongen en te liften zonder chirurgische ingrepen.

CEROH

Ceroh is een schraap techniek die wordt toegepast als je verkouden bent of een griep voelt opkomen. In Indonesië gebruikt men hiervoor een koper muntje, maar het kan ook meteen Chinese Guasha steen. De Ceroh massage kan op de rug en op het long gebied ingezet worden. Door de sterke doorbloeding kunnen er tijdelijke rode strepen ontstaan.

 

Neem gerust contact met ons op voor een behandeling op afspraak.

IMG_3688